top of page

Polisi Penghantaran & Pemulangan

 
PENGHANTARAN DALAM NEGERI

MASA PEMPROSESAN PENGHANTARAN

Semua pesanan diproses dalam masa 2-3 hari bekerja. Pesanan tidak dihantar atau dihantar pada hujung minggu dan cuti umum.

Jika kami mengalami jumlah pesanan yang tinggi, penghantaran mungkin ditangguhkan selama beberapa hari. Sila berikan hari tambahan untuk penghantaran. Kami akan menghubungi anda melalui e-mel atau telefon jika kelewatan yang ketara dalam penghantaran pesanan anda dijangkakan.

KADAR PENGHANTARAN

Malaysia Barat (termasuk Langkawi)

  • Kos penghantaran:RM15 (kadar tetap)

  • Penghantaran percuma:Belanja RM150 dan ke atas dalam satu transaksi.

  • Hanya terpakai untuk penghantaran dalam Malaysia Barat.

 

Malaysia Timur (Sabah & Sarawak sahaja)

  • Kos penghantaran:RM30 (1kg ke bawah)

  • Untuk setiap tambahan 1kg: RM15

 

Labuan

  • Kos penghantaran:RM30 (1kg ke bawah)

  • Untuk setiap tambahan 1kg: RM15

 

Singapura*

  • Kos penghantaran:RM45 (1kg ke bawah)

  • Untuk setiap tambahan 1kg: RM15

 

*Yuran penghantaran tidak termasuk caj tambahan berdasarkan cukai import dan duti yang dikenakan oleh negara masing-masing di luar Malaysia.

PENGHANTARAN ANTARABANGSA

Sebagai pengguna antarabangsa, sila lakukan penyelidikan anda untuk memastikan bahawa tiada caj mengejut apabila mengosongkan pakej anda melalui kastam, dan untuk mendapatkan idea tentang kos tambahan yang mungkin. Jika anda tidak biasa dengan yuran dan caj kastam, sila bercakap dengan pejabat pos atau kastam tempatan anda untuk mendapatkan maklumat lanjut. Tanggungjawab penuh anda adalah untuk mengesahkan kastam, caj duti dan prosedur di negara anda sebelum membuat pesanan anda.

 

Jika yuran dan caj kastam ditolak pada masa penghantaran, pesanan anda akan dikembalikan dan anda tidak akan menerima bayaran balik untuk kos penghantaran.

SYARAT PENGEMBALIAN

Polisi pemulangan kami ialah 7 hari. Malangnya, kami tidak boleh menawarkan bayaran balik atau pertukaran apabila 7 hari berlalu selepas pembelian anda diterima.

Untuk layak menerima pemulangan, item anda mestilah tidak digunakan dan dalam keadaan yang sama seperti anda menerimanya. Ia juga mesti berada dalam pembungkusan asal.

Untuk melengkapkan pemulangan anda, kami memerlukan resit atau bukti pembelian.

Terdapat situasi tertentu di mana hanya sebahagian bayaran balik diberikan: (jika berkenaan)*

*Mana-mana item yang tidak dalam keadaan asal, rosak atau hilang bahagian atas sebab-sebab bukan disebabkan kesilapan kami.

*Sebarang item yang dipulangkan lebih daripada 7 hari selepas penghantaran.

 

Bayaran balik (jika berkenaan)

Sebaik sahaja item anda yang dipulangkan diterima dan diperiksa, kami akan menghantar e-mel kepada anda untuk memberitahu anda bahawa kami telah menerima item anda yang dipulangkan. Kami juga akan memberitahu anda tentang kelulusan atau penolakan bayaran balik anda.

Jika bayaran balik anda diluluskan, kredit akan dipulangkan secara automatik kepada kad kredit anda atau kaedah pembayaran asal, dalam tempoh beberapa hari.

 

Bayaran balik lewat atau tiada (jika berkenaan)

Jika anda belum menerima bayaran balik selepas tempoh masa yang ditetapkan, sila semak semula akaun bank anda.

Kemudian, hubungi syarikat kad kredit anda kerana ia mungkin mengambil sedikit masa sebelum bayaran balik anda disiarkan secara rasmi.

Seterusnya, hubungi bank anda. Selalunya terdapat beberapa masa pemprosesan sebelum bayaran balik disiarkan.

Jika anda telah melakukan semua ini dan anda masih belum menerima bayaran balik anda, sila hubungi kami di  hello@vitamode.com.my

 

Item jualan (jika berkenaan)

Hanya barang berharga biasa boleh dikembalikan. Malangnya barang jualan tidak boleh dikembalikan.

 

Pertukaran (jika berkenaan)

Kami hanya menggantikan barang jika ia rosak atau rosak. Jika anda perlu menukarnya dengan item yang sama, hantarkan e-mel kepada kami di  hello@vitamode.com.my  dan hantar item anda ke:

 

Bangunan Medispec, B-1-07, Block B, Jalan SS25/22 Mayang Avenue, Taman Mayang, 47301 Petaling Jaya, Malaysia.

 

Hadiah

Jika item itu ditandakan sebagai hadiah apabila dibeli dan dihantar terus kepada anda, anda akan menerima kredit hadiah untuk nilai pemulangan anda. Sebaik sahaja item yang dikembalikan diterima, sijil hadiah akan dihantar kepada anda.

Jika item itu tidak ditandakan sebagai hadiah semasa dibeli, atau pemberi hadiah telah menghantar pesanan kepada diri mereka sendiri untuk diberikan kepada anda kemudian hari, kami akan menghantar bayaran balik kepada pemberi hadiah dan mereka akan dimaklumkan tentang pemulangan anda.

 

penghantaran

Untuk memulangkan produk anda, sila hantarkan produk anda ke:

 

Bangunan Medispec, B-1-07, Block B, Jalan SS25/22 Mayang Avenue, Taman Mayang, 47301 Petaling Jaya, Malaysia.

Anda akan bertanggungjawab untuk membayar kos penghantaran anda sendiri untuk memulangkan item anda. Kos penghantaran tidak akan dikembalikan. Jika anda menerima bayaran balik, kos penghantaran pemulangan akan ditolak daripada bayaran balik anda.

Bergantung pada tempat tinggal anda, masa yang mungkin diambil untuk produk yang ditukar anda sampai kepada anda mungkin berbeza-beza.

Jika anda menghantar item melebihi RM250 atau USD80, anda harus mempertimbangkan untuk menggunakan perkhidmatan penghantaran yang boleh dikesan atau membeli insurans penghantaran. Kami tidak menjamin bahawa kami akan menerima item anda yang dipulangkan.

 
bottom of page